$config[ads_header] not found

Vilkår for jakten på nascar sprint cup

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Siden 2004 har NASCAR Sprint Cup Championship blitt bestemt av et slags sluttspillsystem kalt The Chase for NASCAR Sprint Cup. Noen ganger blir dette ganske enkelt kalt Chase for Cup. Hva er The Chase? Hvorfor eksisterer den? Hvem er kvalifisert for det? Her er en primer på The Chase for NASCAR Sprint Cup.

Chase for NASCAR Sprint Cup er NASCARs svar på spenningen i sluttspillet som finnes i andre idretter.

I løpet av de ti siste løpene i sesongen har alle kvalifiserte førere satt sine poeng manuelt. Chasers vil ha poengene sine satt til 5000 pluss ti poeng for hvert løp de vant i løpet av de første 26 løpene i sesongen. For eksempel, hvis du fullfører de første 26 løpene i topp tolv i poeng og har vunnet tre løp så langt den sesongen, ville du starte The Chase med 5.030 poeng.

For de ti siste løpene tildeles fortsatt NASCAR-poeng på samme måte som resten av sesongen for å bestemme mesteren.

Siden en hvilken som helst ledning en fører hadde i poengene automatisk blir slettet, garanterer dette formatet nesten at poengkampen vil komme ned til det aller siste løpet. Vanligvis har flere sjåfører fremdeles et skudd på å vinne mesterskapet helt fram til siste runde. Dette har gitt mye spenning til slutten av NASCAR-sesongen.

Hvem kvalifiserer for The Chase

Etter sesongens 26. løp, før The Chase begynner, kvalifiserer alle førere i de tolv øverste poengene til The Chase.

Hvorfor jakten eksisterer

I 2003 stakk Matt Kenseth løs med NASCAR Championship. Dessverre hadde Matt en så stor ledelse i poengene at hele sesongslutt ble frarøvet det meste av dramaet. Selv om dette var det siste, skarpe eksemplet på en poengutblåsning, var det ikke den eneste.

Disse dårlige poengløpene var dårlige for tv-rangeringer og billettsalg. Som et resultat kom NASCAR med The Chase for NASCAR Sprint Cup-formatet og implementerte det fra og med 2004-sesongen. Selv om det ble møtt med en viss skepsis, er det ingen som kan hevde at det har gitt mye spenning på slutten av sesongen.

Trøsteprisen

For å oppmuntre førere som savnet The Chase, tildeler NASCAR en bonus på en million dollar til sjåføren som slutter trettende i poengene. Den sjåføren blir også invitert til slutten av året bankett for å ta imot prisen.

Alle førere som ikke er i The Chase fortsetter med sine eksisterende poeng i løpet av de ti siste løpene. For å oppmuntre til konkurranse blir poengene deres ikke manuelt angitt.

Hvorfor jakten er viktig

Den eneste måten å ha en sjanse til å vinne Sprint Cup Championship er å være i The Chase. Drivere jobber i årevis for å ha en sjanse til å vinne en tittel. Det er smertefullt for en sjåfør å knapt gå glipp av Chase-avskjæringen og måtte vente enda et år for å ha en sjanse til å vinne et mesterskap.

For de siste ti løpene i året er all mediaoppmerksomhet fokusert på The Chase. Naturligvis ønsker sponsorer den ekstra eksponeringen som en Chase-driver gir dem. Siden sponsorer betaler alle regningene, er det viktig for lag å gjøre alt de kan for å komme inn på The Chase.

Selv om dette formatet har skapt ekstra spenning, har det også satt ekstremt press på sjåførene å komme seg inn i topp tolv i poeng og holde seg der. Når NASCAR-sesongen løper mot Chase-avskjæringen, blir trykket intenst for de som er fastlåst i en kamp om de siste Chase-plassene.