$config[ads_header] not found

1936 Kvinne-OL-begivenheter gjennomgang

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kvinners friidrettsutøvere ved OL i 1936 konkurrerte i de samme seks arrangementene som de gjorde på lekene i 1932. I det siste OL før 2. verdenskrig, som ble arrangert i Berlin, scoret verten tyskere to gull, to sølv og tre bronsemedaljer, mens amerikanske kvinner vant to stevner.

100 meter

Amerikanske Helen Stephens satte et tidlig preg på kvinnenes 100-meters konkurranse ved å vinne det andre kvartfinaleheatet på 11, 4 sekunder. Tiden hennes var inne i den eksisterende verdensrekorden, men medvinden på 2, 9 meter per sekund gjorde at tiden hennes ikke var kvalifisert for verdensrekordhensyn. Hun toppet verdensmerket på nytt for å vinne semifinalen på 11, 5 sekunder, men den 2, 4 mph store vinden hindret henne igjen i å omskrive rekordbøkene. Den konsistente Stephens løp deretter 11, 5 i finalen, støttet av en vind på 3, 5 mph. Igjen, hun gikk glipp av et verdensmerke, men tjente den olympiske gullmedaljen. Stanislawa Walasiewicz - gullmedaljevinneren i 1932, løftet USA men løp igjen for sitt hjemland Polen - ble nummer to, mens Tysklands Kathe Krauss ble tredje.

80 meter hekk

Amerikanske Simone Schaller og Storbritannias Violet Webb var de raskeste kvinnene i 80-meters hekk, på 11, 8 sekunder stykket. Uvanlig kvalifiserte imidlertid ingen av kvinnene seg til finalen, da Webb endte på femteplass i den første semifinalen (bare de tre beste kvalifiserte seg til finalen), mens Schaller plasserte fjerde i den andre semifinalen. Italias Ondina Valla var den raskeste semifinalisten, og avsluttet på et vindstøtt 11, 6 sekunder. Valla la deretter ut tre konkurrenter for å vinne finalen, der alle fire kvinnene ble kreditert med en offisiell tid på 11, 7. Etter at tjenestemenn gjennomgikk bilder av målgangen, ble Tysklands Anni Steuer tildelt sølvmedalje, mens Canadas Betty Taylor skaffet bronse.

4 x 100 meter relé

Tyskland ble favorisert til å vinne det ensomme kvinnenes stafett og demonstrerte sin evne ved å bryte verdensrekorden i det andre kvalifiseringsheatet, og vant løpet på 46, 4 sekunder. USA vant åpningsheatet i 47.1. Tyskerne ledet gjennom tre bein i finalen, men et stafettulykke på den siste etappen eliminerte dem fra konkurransen. Amerikanerne utnyttet feilen for å ta gullmedaljen, og krysset streken på 46, 9 sekunder. Storbritannia ble nummer to og Canada tok tredjeplass. Harriet Bland kjørte åpningsbenet for USA, etterfulgt av Annette Rogers, den eneste holdover fra det seirende amerikanske 4 x 100-laget fra OL i 1932. Stephens kjørte ankerbenet for å tjene sin andre gullmedalje av lekene. Men den store historien for USA var Betty Robinson, gullmedaljen i 1928 i de strake 100. Robinson ble alvorlig skadet i et flyulykke i 1931 og kunne ikke lenger huke seg til 100-meters start. Men hun kunne fortsatt sprint og oppnådde sin andre olympiske gullmedalje ved å løpe den tredje etappen av 4 x 100 stafetten.

Høydehopp

Bare tre av de 17 høydehoppkonkurrentene klarerte 1, 60 meter (5 fot, 3 tommer). Storbritannias Dorothy Odam var den eneste som gjorde det på sitt første forsøk, og under moderne tilbakeslag ville regler vunnet gullmedaljen. Under 1936-reglene måtte de tre kvinnene imidlertid konkurrere i et hopp-off, etter at ingen kunne klare neste høyde. I innhoppet toppet Odam igjen 1, 60, men det var bare bra for en sølvmedalje, da Ungarns Ibolya Csak klarerte 1, 62 / 5-3¾. Tysklands Elfriede Kaun tok sølvmedaljen.

Diskos kast

Tretten kastere ble eliminert etter tre runder, og forlot de seks øverste med ytterligere tre kast per stykk. Imidlertid hadde medaljene allerede blitt avgjort i første runde. Regjerende verdensrekordholder Gisela Mauermayer fra Tyskland slapp løs et åpningsrunde som målte 47, 63 / 156-3, som sto opp for å tjene gullmedaljen. Jadwiga Wajs fra Polen - bronsemedaljevinneren i 1932 - og Tysklands Paula Mollenhauer sto på henholdsvis andre- og tredjeplass etter første omgang. Selv om begge forbedret seg i senere runder, forble medaljeplasseringene de samme gjennom hele konkurransen.

Kastespyd

Som i diskos, ble alle unntatt seks kvinner - fra et felt på 14 - eliminert etter tre runder med spyd. Inngangsrunde fire førte 1932 bronsemedaljevinner Tilly Fleischer, etterfulgt av medtyske tyske Luise Kruger og Polens Maria Kwasniewska. Bare Fleischer forbedret seg i de tre siste rundene, og tok gullet med et kast på 45, 18 / 148-2 i runde fem. Kruger og Kwasniewska holdt fast til henholdsvis sølv- og bronsemedaljene.