$config[ads_header] not found

1941 Pga mesterskap (scoringer og oppsummering)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vic Ghezzi vant sin eneste hovedtittel i PGA Championship 1941, og nektet sin finalemotstander det som kan bli husket som en av de store kampspillene til alle tider.

Raske biter

• Mesterskapskamp: Vic Ghezzi over Byron Nelson
  • Datoer: 7. til 13. juli 1941
  • Golfbane: Cherry Hills Country Club i Colorado
  • Turneringsnummer: Dette var 24. gang PGA-mesterskapet ble spilt.

Notater om PGA Championship 1941

Kvartfinalen i PGA-mesterskapet i 1941 ble lastet - syv av de åtte spillerne ble eller ville bli store mester, og seks av de åtte vant PGA-mesterskapet på et tidspunkt i karrieren.

Den som vant PGA-mesterskapet i 1941 var imidlertid Vic Ghezzi, som slo Byron Nelson i mesterskapskampen, 1-up, på 38 hull. De andre quarterfinalistene som var (eller ville bli) PGA-vinnere var Sam Snead, Ben Hogan, Gene Sarazen og Denny Shute. Og en annen, Lloyd Mangrum, ville vinne en US Open. Bare Jimmy Hines blant quarterfinalistene vant aldri en major.

En av de kvartfinale-kampene spalte Nelson og Hogan, som år tidligere, som tenåringer, spilte hverandre for caddy-mesterskapet på Fort Worths Glen Garden Country Club. Nelson vant den kampen, og han vant også denne kampen, 2 og 1. Hogan ledet, 1-up, gjennom 33 hull, men Nelson kvadrerte den på den 34.. På det neste fant Hogan vann og gikk 1-ned, så forseglet Nelson det med en siste hull på fuglen.

Dette var tredje året på rad Nelson var i mesterskapskampen på PGA. I 1939 tapte han mot Henry Picard. I 1940 slo Nelson Snead for å vinne. Og hadde Nelson vunnet denne turneringen, huskes det kanskje blant de store kampspillene gjennom tidene. Hvorfor? For i tredje runde, quaterfinale og semifinale, slo Nelson i rekkefølge Ralph Guldahl, Hogan og deretter Sarazen.

Og Nelson dukket opp som kontroll over mesterskapskampen, og ledet Ghezzi 3-up etter 27 hull. Men Ghezzi startet de ni siste finalene og vant tre hull på rad for å plassere kampen. Det hele var fortsatt firkantet på den 36. grønne da Nelson bommet på en 15-fots putt. Det forlot Ghezzi med en 4-fot for å vinne Wanamaker Trophy … men han savnet.

Golfspillerne fortsatte inn i ekstra hull, og på det første ekstra hullet savnet Ghezzi igjen en putt, denne gangen en 10-foter, som ville vunnet kampen.

Til slutt, på det 38. hullet - etter at Nelson bommet på en 3-fots putt - banket Ghezzi inn sin egen 3-foter for å vinne turneringen. Det var Ghezzis eneste seier i en major, men han vant 11 PGA Tour-titler inkluderer Los Angeles Open, North og South Open og Greater Greensboro Open.

For å nå finalen beseiret Ghezzi Joe Pezzullo, August Nordone, Jack Grout, Hines og Mangrum. (Grout gikk videre til mye større berømmelse som golfinstruktør for Jack Nicklaus.)

Dette var det andre store mesterskapet som ble spilt på Cherry Hills Country Club, etter US Open 1938 (vunnet av Guldahl), og første gang PGA Championship ble spilt på den Denver-golfbanen.