Pga-tur med poengrekord: laveste 72-hulls slag totalt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mike Souchak hadde denne rekorden i nesten 50 år før Mark Calcavecchia bested det. Så senket Tommy Armor III den lenger.

Den nåværende posten: 253

En god måte å starte en turnering på hvis du håper å utfordre PGA Tours scoringsrekord for hele tiden er ved å skyte 59. Det var det Justin Thomas gjorde på Sony Open 2017. Han eagled det 18. hullet i den første runden for å skyte den sjuende 59, og den åttende sub-60-runden, i turhistorien.

Thomas fulgte det med runder på 64, 65 og 65 for å avslutte på 253, 27 under pari på Waialae Country Club golfbane par-70. Det senket forrige merke på 254 som hadde stått siden 2003. I siste runde fuglet Thomas det siste hullet for å sette rekorden.

Thomas vant turneringen med syv slag. Det var hans andre seier på rad på PGA Tour.

Listen: Laveste 72-hulls turneringstotaler i PGA-turneringshistorie

Så langt har det vært ni ganger i PGA Tour-historien at en golfspiller fullførte 72 hull på 257 slag eller færre. Med unntak av Steve Stricker, vant alle golfere som er oppført her turneringen.

253 Slag

Justin Thomas (59-64-65-65), Sony Sony 2017

254

• Tommy Armor III (64-62-63-65), 2003 Valero Texas Open

255

• Steve Stricker (65-67-61-62), 2009 Bob Hope Classic

Strickers totalt kom i de fire første rundene av Bob Hope Classic, som var en fem-runde (90-hulls) turnering på den tiden. Stricker avviklet og endte på tredjeplass etter femte og siste runde.

256

• Mark Calcavecchia (65-60-64-67), Phoenix Open 2001
  • Russell Henley (63-63-67-63), 2013 Sony Open
  • Phil Mickelson (60-65-64-67), 2013 Waste Management Phoenix Open

Calcavecchia er golfspilleren som brøt Souchaks mangeårige 257 mark som hadde stått siden 1955. Calcs rekord varte bare to år før Armour senket den.